БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

17.01.2018 г.

Истанбулската конвенция и третият пол


Позицията на всеки християнин и на всеки здравомислещ човек по отношение на т.нар. трети пол трябва да е ясна и категорична!
Трети пол не съществува, нито някога ще съществува!
Ако свръх-демократична Европа, която, в по голямата си част, е прегърнала теорията на Дарвин може да измисля безнравствена глупост след глупост, то ние като християни не може да се съгласяваме с тези аморалности. Връх на лицемерие е за западните общества, в които масово младите хора живеят без брак и раждат извънбрачно своите деца, да настояват всеки да приема и признава еднополовите бракове. Връх на лицемерие е да се посяга и издевателства над човешката съвест със закони, които противоречат на природата и естеството. Връх на лицемерие e, уж в името на свободата, да се отнемат правата на нормалните хора в полза на претенциите на група душевноболни индивиди, които си вярват, че заслужават всичко. Връх на лицемерие е налагането на все по-нови и все по-изтънчени, никому ненужни, сексуални свободи и извръщения на обществата без никой да се допитва до тях.
Затова ние не може и няма да приемем, подготвяните промени в закона по отношение на т.нар. трети пол, които българското правителство най-вероятно скоро ще одобри!

Много се изприказва относно Истанбулската конвенция. И от защитниците и от противниците. Изглежда, че „глупавият“ народ предаде светлия път, по който Правителството води страната към най-високите и единствени човешки ценности в този свят – Евроатлантическите. Най-новото противопоставяне на гласа на Българската Православна Църква, на всички християнски деноминации в България и на народната воля сега е подписката на 107 Университетски преподаватели. За съжаление повече от тези имена не говорят почти нищо на отрудения и забързан в ежедневието си българин.
„Пътят към ада е постлан с добри намерения“, се казва в познатата фраза и това не е случайно, защото измежду многото положителни точки в конвенцията има една, която е напълно неприемлива. И никакви разтегливи философски, хуманни и психологически обяснения не са в състояние да убедят народа, че черното всъщност не е черно, но е бледо сиво, а в известена степен и при определени условия то е дори бяло.
Според критериите на Евроатлантическите ценности може би сме назадничави, но нашата християнска съвест и морал не могат да приемат и няма да приемат неспирните опити за налагането на т.нар. трети пол! Затова дори и всички професори, доценти, доктори и други научни светила в страната да се подпишат в защита на прекрасната конвенция ние ще останем верни на Българската Православна Църква, чиято позиция е ясна и недвусмислена! Ще останем верни на християнската ни съвест! Ще останем верни на живото Божие слово, което казва: „И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори“ (Бит. 1:27).


6 коментара:

Анонимен каза...

Представям си как ще бъда анатемосана след този коментар, но ще се наложи да приемете факта, че има хора с различна от Вашата позиция.
Вие познавате ли лично хора от така наречения „3-ти пол“? (По това определение може дълго да се дискутира, защото и то е набързо съчинено, но в момента го приемам като разпознаваемо.) Аз познавам такива хора и те са в по-голямата си част добри професионалисти, добри хора и не мразят останалите, (както ние правим в момента) защото знаят, че никой не е безгрешен! Да различни са (биологичната даденост се разминава с психичното самоопределение), но така ги е създал Бог. Никой не избира какъв да се роди, а още по-малко да се сърди на Господ за бъгнатия харддиск. Толкова ли е трудно да не надничате под чаршафите на хората, а да ги приемете като индивиди, които могат да бъдат много полезни за обществото (нещо което историята е доказала на 100%). Не насаждайте омраза. Бог ни учи да обичаме ближния, защото той самият е любов и не Го критикувайте за „грешките“ му, защото това не са грешки, а проверка – до каква степен сме се научили да обичаме ближният. Никак не ми се иска да надигам чаршафите на високопоставени личности и на някой от православните ни манастири, че може да се размирише лошо.
Прочетох ужасяващи коментари. Някой са готови и концлагери да построят……
Кои сте вие, за да съдите? Кой ви дава право да се разпореждате с живота на „различните“?
С какво вие сте по-добри от тях? Познавам хомо-индивиди, които обграждат с внимание и безрезервна привързаност децата и хетеро, които изобщо не се интересуват от своите собствени отрочета. Внимавайте какво ще напишете против „3-тия пол“, защото същото би могло да се напише за всеки хетеро! А ако ми излезете с репликата „Християнската църква е против“, бих контрирала така – а от кога църквата е говорител на Господ? Повярвайте ми, Той не се нуждае нито от говорители, нито от прокурори, нито от адвокати. Възмездие има за всеки, но оставете Божиите дела на Бог.
Марина

Анонимен каза...

Проблемът не е в "приемането", а в налагането на нещо, което е изключение, но не и правило - както в биологията, така и в теологията. Да, всички сме грешни, но нима трябва да узаконим греха като правило и мярка?! Нима трябва да се налага такава идентичност /безполова/ в нормите на образователната система, възпитанието, морала? Ако тръгнем по този път, то, не след дълго, ще загубим всяка мярка - не само за добро и зло, но и за всичките си морални и физически категории!
Ако има болести на тялото, ние ги определяме като пагубни и смъртоносни! Лекуваме ги, като осъждаме причинителят - лош и нездравословен живот, зараза, инцидент и пр. Така би трябвало да се отнасяме и към духовните или психични болести и отклонения - не да ги превръщаме в норма на живот и дори да ги поощряваме и закриляме!

свещ. Бисер Христов

Анонимен каза...

Крайно време е да спрем да предизвикваме Господа с нашите грехове.
Той дълго ни търпи, но да не забравяме Божият гняв!
Той поругаван не бива, каквото сеем ,това и ще жънем.
А заплатата за греха е смърт.
Така че...

Анонимен каза...

Бедата на тази Конвенция, която адресира глобална драма на насилие, е, че сама съдържа латентно идеологическо насилие. Натрапват идеология дискретно и под морален шантаж. Маневрата е прикрита, но и разгадана. Съпротивата не идва по линията на мъжкия шовинизъм или дефицит на чувствителност към човешкото страдание, както твърдят, а по линия на страха за детето и отвращението от перверзното. Това е същината на скандала. Идеята да въвличат детето в ролеви игри за релативизиране на половите граници и за да му предлагат дрешки за джендърно преобличане, каквото се случва в демократичния свят, е за „простия“ човек кощунствено посегателство срещу свещеното. Тези „педагози“ са мисионери на бог Ерос в детска среда. И нека не възразяват, че това е преувеличение, фалшива новина или паническа представа, която изпреварва събития. Не е. Информирайте се какво се толерира в свободния свят и каква е тенденцията.
д-р Николай Михайлов.

Анонимен каза...

Напълно съм съгласна! Бог да ни бъде на помощ и да вразуми толерантните, либералните и какви ли още не изродени ценностно хора! Не може и не бива да се признават подобни изродщини! Трябва да кажем "не" на всички безобразия, които се опитват да ни налагат!

Анонимен каза...

Според либералните организации у нас въпросната Конвенция е насочена основно против насилието срещу жените и срещу домашното насилие. Целта на такива изявления е да нарочи всеки, който й се противопостави, че едва ли не одобрява такова насилие.
В действителност не съществува нормален човек, който не би се противопоставил (камо ли пък - одобрил!) насилието срещу жени.
Не съществува нормален човек, който би намерил нещо по-отвратително от него.
Както и насилието срещу беззащитни хора.
Или насилието изобщо.
Нашият Закон за защита от домашно насилие и Правилникът за прилагането му, въпреки някои тупици, неясноти и противоречащи на морала клаузи - все пак се стремят да преборят проблема. А си имаме и Наказателен кодекс. Който въпреки, че не урежда специално проблема с домашното насилие - много добре се справя с насилието въобще.
Нормалните хора обаче видяха, че всъщност им се пробутва каца мед с лъжицата катран в нея. Какво следва от това, че не я искаме - че не обичаме мед ли? :-)
Ясно - видяхме, че Конвенцията е Троянски кон.
Но се притеснявам от нещо друго - според един от най-известните идеолози на вдебиляването на обществото - Карол Куигли, хората трябва да бъдат доведени до състояние да не се интересуват какво гласуват техните политици и да приемат спокойно и безкритично всяка гавра с нормалността и морала, регламентирана законно.
И щом тази Конвенция на толкова плитко ниво се опитва да прокара такава гавра - замислям се дали ВЕЧЕ не ни имат за дебили.

Ивайло