БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

19.05.2021 г.

БНР – ВЕЛИКДЕН (и още препратки)

“Ти дойде на този свят сам. Ще си тръгнеш от него пак сам. Дойде без да притежаваш нещо. Ще си тръгнеш пак така - без нищо. Първата ти глътка въздух? Навярно някой е бил до теб. Последната ти глътка въздух? Навярно някой пак ще е до теб. В онзи свещен момент ще разбереш всичко. Възможно е цялата тайна на творението да ти стане ясна. Това обаче вече няма да те вълнува. Но само вечната ти съдба. Ще срещнеш ангели и демони. Ще застанеш пред Бога. За да Му отговориш. За всичко. За абсолютно всичко. И ще настъпи безвремие. Красиво или тъжно? Това ще зависи от твоите дела и сърдечни разположения докато си бил на земята. Ако си обичал Бога? Той няма да те остави. Ако си обичал света? Ще страдаш по него безвъзвратно. Мисли. Имаме ограничено време на земята. Не го губи. Защото вечността не е метафора, но реалност!”
oт “Вечност”

БНР – Нощен Хоризонт, ВЕЛИКДЕН 2021 г.

За целта на нашия живот, за радостите, за страданията. За Божиите знаци, напомняния и благословии. За противенето и за съгласието със съдбата. За духовния мир и за красотата на видимия и невидимия свят. За въпросите, на които нямаме отговор и за тези, чиито отговори усещаме със сърцата си. За вечността:


"На небето ли си" "Are you in Heaven" – разказ от "Душа" публикуван на английски:


За четящите българи в Англия. Някои от книгите ми са налични в най-голямата българска книжарница в Лондон. Могат също да се поръчват и онлайн:


6 коментара:

Анонимен каза...

На един дъх прочетох вашият невероятен роман "Вечност", който има не само интересна фабула, но и отговаря на много въпроси, които вълнуват християните.

Анонимен каза...

Вдъхновяващо интервю! Ще потърся романа ти Вечност докато съм в България. Ж.

Анонимен каза...

Марти,имаш голяма интуиция,тъкмо сега пуснах да гледам интервюто ти в бн радио.
Слушам те и си казвам,ах ,ах този мой приятел от работа с перо в ръка дори не му остава време да се наспи. Не знам дали е точно така,но аз такъв те виждам.
Разчувства с думите си. Нали знае, че покрай теб хора които постоянно те благославят,да Марти така е,ти заслужаваш да бъдеш благословен, действително Бъди благословен.
Ти си много лъчезарен и усмихнат , пожелавам ти в момент когато си разочарован ,усмихни се и разочарованието ще изчезне,ти не заслужаваш да бъдеш разочарован,но все пак е човешко,всички знаем че в живота не всичко върви по мед и масло.В теб виждам един философски поглед и една непринуденост. Поръчах новата книга и чакам сега.

Анонимен каза...

Твоите книги,
ти знаеш – на слепи помагат да прогледнат.
На учащите се – да повишат знанията си.
На носещите осъзнато кръста си – са подкрепа и радост.

Ваня Иванова

Анонимен каза...

Стилът Ви е топъл, човешки, разбираем, близък до обикновения човек. Това е нещото, което най-много ценя във Вашето творчество. Сериозни и толкова дълбоки истини и проникновения, но ги споделяте с читателите си по невероятно достъпен и благ начин. Много говорим с приятели за книги Ви. И с колегите ми също. Подарявала съм Ваши книги на хора, които ще ги разберат и оценят. Разбира се всеки от нас е на различно място по пътя нагоре, а много дори не подозират за съществуването му.

Анонимен каза...

Колко хубави стават книгите ти! Браво! Знаеш ли, мисля си, че това ще озлоби някои низки хора и по-трудно ще се продават. И има логика да е така, макар че не звучи оптимистично, но има духовност в това нещо. Публиката пада и нивото деградира; това е повсеместно. За тези, които се освещават ние сме благоухание, а за тези които погиват - ставаме противни. Щом има съпротивление - значи си на прав път. Радвай се.