БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

22.01.2009 г.

Добре дошли и приятно четене / WELCOME

Martin Ralchevski Is A Writer. He Lives In Exmouth, Devon, UK.
СЪДЪРЖАНИЕ на блога
1. Няколко думи за Добре дошли;
2. Откъси от петия ми роман "ИЗМАМА";
3. Откъси от първия ми роман: "Безкрайна нощ";
4. Откъси от втория ми роман: "Горски дух";
5. Откъси от третия роман: "Полубогиня";
6. Откъс от четвъртия ми роман: "30 ПАУНДА";
7. Oткъс от шестата ми книга: ''Емигрант'' 
8. Кратка биография;
9. Някои препратки и пожелания.
Няколко думи за добре дошли:




За никого не е тайна, че когато повечето от нас седнат да прочетат каквото и да е, било то книга, разказ или вестник първата реакция е да потърсят лошото, недостатъците и слабостите на въпросното четиво. Според мен това е така, защото не сме щастливи. Всеки знае, че когато човек е щастлив той е склонен да вижда и наистина вижда във всичко само красивото и доброто. Ако човек вярва от цялaтa си душа в онова, което му нашепва сърцето той може да стори чудеса. Никой не e изключение. Добрината е като бумеранг. Мислейки позитивно, творейки добрини ние наистина ставаме по-щастливи и доволни от живота, а какво по-хубаво от това.
Вярвам въпреки, че по света са написани милиони истории, романи, разкази и прочее, които като цяло са различни, хората, техните нужди, потребности и въжделения са почти еднакви, защото в основата на всичко стои не друго, но простия човешки стремеж към щастието.

11 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО МОЕТО МОМЧЕ!ПРОЧЕТОХ КОМЕНТАРИТЕ НА ТВОИ ЧИТАТЕЛИ И СЕ РАДВАМ ОТ РАДУШНИЯ ПРИЕМ НА НАПИСАНИТЕ ОТ ТЕБ КНИГИ !ПОЖЕЛАВАМ СЪЩИЯТ УСПЕХ И НА ТРЕТАТА ТИ КНИГА "ПОЛУБОГИНЯ" ! БЪДИ МИ ЗДРАВ, ЖИВ И КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ ЩАСТЛИВ !!!
ТАТКО

Анонимен каза...

Скъпи Мартине!
На 23 март обещавате да ни зарадвате с откъс от новия ви роман... Нетърпеливо и с добрина ви подсещам да ни донесете добро настроение и удоволствие от четенето на вашите размисли.
Успех при писането!
... А по колко часа на ден пишете? Чакате ли вдъхновенито или то си е винаги с вас...
Анна

Мартин Ралчевски каза...

За Анна:

Скъпа Анна,
последният ми роман ''30 Паунда'' е още в твърде суров вид, но заради Вашата молба (както и тази на някои други читатели) днес публикувах в блога част от него.

На въпросите Ви:
Не, вдъхновението не винаги е с мен. Понякога се случва по цели дни да не се роди нищо полезно. Друг път за един ден се получават неочаквано добри резултати.
По отношение на писането -
Не пиша всеки ден, нямам тази възможност. В смисъл, че време се намира, но концентрация понякога ми липсва.
Желая Ви сърдечно всичко най-добро.

Анонимен каза...

Книгите ви са чудесни!!!
Поздравления!
Продължавайте да пишете.
Рада Иванчева

Анонимен каза...

Книгите ви са чудесни!!!
Поздравления!
Продължавайте да пишете.
Рада Иванчева

Анонимен каза...

Нека бъдем добри - въпреки всичко!
Правиш ли добро, то ще се върне. Не го чакай....действай, но то ще дойде от неочаквано място и в нечакан, но нужен момент!
Благодаря за книгите ви!
Една жена на 46 години

Гюлфе каза...

Здравей , Марти!
За "Горски дух" и "Полубогиня" какво да кажа - нямам думи.
Като цяло пълни са със съдържание , с поуки , със смисъл.
Сега като ми поотлежаха в съзнанието главната поука е , че добрто е навсякъде около нас само трябва сърце да го почувстваш и душа да го усетиш...
Истински ценното е не това , което имаш като материално , а това , което имаш в сърцето...и че добрината винаги се отплаща с добро

Zvetanka Shahanska каза...

Ако човек вярва от цялaтa си душа в онова, което му нашепва сърцето той може да стори чудеса. Никой не e изключение. Добрината е като бумеранг. Мислейки позитивно, творейки добрини ние наистина ставаме по-щастливи и доволни от живота, а какво по-хубаво от това...
Напълно подкрепям написаното от вас.
Само се чудя защо повечето от коментарите тук са анонимни. Прочетох ваш разказ за майка ви"Стават ли чудеса днес" и много ми хареса. Дано вдъхнови повече хора. Поздрави!

Анонимен каза...

" Запознах " се с Вас чрез " Полубогиня ". Моите поздравления. Дано повече хора прочетат книгите Ви, защото има много мисъл в думите Ви, а и поуки. Особено сега, когато нравствеността и добрината са кът. Пожелавам ви да продължите по този път, защото словото Ви е светлина и надежда.

Unknown каза...

Поздравления, Мартине!
Имам и четирите Ви книги и не само, че ги чета с интерес и на един дъх, препоръчвам и подарявам на мои приятели, но и оставят трайни следи у мен. Поради заетостта ми напоследък едва преди няколко дни завърших "30 паунда" - великолепна, стойностна, ценна. Благодарим ти за прекрасните книги! Успех!

Unknown каза...

Здравей, Мартине!
Имам и четирите Ви книги. Не само, че ги чета с интерес и на един дъх, препоръчвам и подарявам на мои приятели, но и оставят безценна следа в мен. Поради голямата ми заетост напоследък, едва преди няколко дни прочетох "30 паунда" - великолепна, стойностна, ценна.
Благодаря Ви за прекрасните книги! Успех!