БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

16.12.2014 г.

РЕКВИЕМ ЗА ЕДНА ЛЮБОВ

 
    Имам един грях. Не знам дали е точно грях, но определено е вина, която ме мъчи. Преди една година, когато представях ''Измама'' в Нощен Хоризонт се обади една жена от Видин. Жената беше незряща. Тогава тя каза, че с удоволствие би изслушала някоя от книгите ми. За целта обаче беше нужно някой да направи аудио-запис, който да бъде качен в интернет. Обещах си тогава, че ще сторя нужното и скоро ще открия човек, който да запише някоя от книгите ми в аудио-формат. Такъв човек обаче уви не се намери. А аз често се сещам за тази незряща жена, която се обади в онази ноемврийска нощ в предаването на Румен Стойчков.
    Сега, в навечерието на Рождество Христово, направих нещо дребничко за нея, а и за всички незрящи българи. Не знам дали този запис ще достигне до нея. Дали изобщо има такъв шанс? Но не ми пречи да се надявам някак това да се случи.

Разказът се казва РЕКВИЕМ ЗА ЕДНА ЛЮБОВ, или накратко – ОБИЧАМ ТЕ.
 
Може да го чуете
 
А оригиналния текст пък може да прочетете
 
 
 

3 коментара:

Анонимен каза...

Покъртителен текст! Това е "моят" текст! Може би в това е магията на значимия автор, че неговият текст мигновено престава да бъде негов и се превръща в "собственост" на душите, за които е писан... Невероятен монолог! Днешният, нашият, страшният, тъжният, реалистично-драматичният монолог на късното ни гузно прозрение, който за жалост все още е само пророчество за бъдно щастливо-нещастно завръщане! Щастливи заради факта, нещастно, заради необратимо пропиляното и бъдещо, защото най-зловещото е, че все още не ни се е случило. Великолепен текст! Единственото ми спасение от него е, че не съм напуснал България! Благодаря Ви. Вече знам защо!
Я.Лозанов

Анонимен каза...

Eвлогия

Можеш да пишеш на Румен Стойчков. Да споделиш записа, и той да го пусне в ефира. Вярвам, че ще се хареса на мнозина

Анонимен каза...

Поздравления! Прекрасно, чудесно, вдъхновено свише! НИНА.