БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

2.04.2015 г.

''30 паунда'' на немски


Някога, когато написах първия си роман ''Безкрайна нощ'' и беше издаден (през 2008 г.) от ''Сиела'' вярвах, че скоро той, както и останалите книги които знаех че щях да напиша, ще излязат на английски, немски, руски и други езици.
Действителността обаче се оказа различна. Въпреки усилието, надеждите и вярата ми, нещата не се получаваха.
Преди около 2 години се отказах да полагам каквито и да е усилия в тази посока. Спрях напълно и оставих нещата в Божиите ръце. Казах си, че щом нищо не се случва, трябва да преустановя всичко в тази посока. И го сторих. Беше ми мъчно, но нямах избор. Успокоих се, смирих се и се примирих.
Но както често се случва в този живот, когато човек се смири и успокои, колелото на събитията се завърта. Така и стана.
''30 паунда'' е четвъртия ми роман. Той е роман за България и Англия. За Света Гора, монашеството и за емиграцията. За едно бедно българско момче, което не притежаваше нищо. Имаше само вяра в Бога. И за един англичанин, които търсеше себе си. Но всъщност той не търсеше себе си, но Христос, без да знае това.
Именно тази книга беше издадена в Германия! Чудото се случи.
Благодаря на Бог за благословението. На Велина Вебер за превода. И на всички вас – читателите, за милите писма, които ми даваха сили да вярвам.
Част от голямата ми мечта се сбъдна.

Връзка към немското издание:  ТУК
Връзка към немския Amazon:    ТУК 

 
 

4 коментара:

Анонимен каза...

Слава Богу за всичко това!!! Поздравления за теб и за преводачката на романа!!! И не само този роман, а всички твои творби ти пожелавам да достигнат до всички читатели по целия свят, с Божията помощ!

Анонимен каза...

Здравей, чета романите ти и много ми харесват. Благодаря, много допринесе за вярата ми.
Надявам се да чета още много хубави книги от теб.
А 30 паунда ми е любима книга, четох я 3 пъти!

Анонимен каза...

Анастасия


Коментар за книгата „Емигрант” от Мартин Ралчевски

Пристъпих към четенето на сборника разкази „Емигрант” с известно съмнение, дали ще е така добра, както предишните книги на автора. В писането на романи той е майстор, дали ще е така и при късия разказ? Разбира се, къс разказ се пише много по-трудно, особено когато е по истински случай. Там сюжетът е ограничен и предсказан от събитието, докато в романа творецът има възможност да разгърне своите способности, потенциал , творчество и въображение.
И слава Богу, не бях разочарована. Разказите, подбрани от автора представят такива събития от живота на различни хора, на които (събития) не винаги обръщаме подобаващо внимание. Само човек, който внимателно следи и си обяснява случилото се с него или други хора, може да отбележи свръхестествената намеса. Ако имаше повече такива автори, които да насочват вниманието ни към необяснимото разрешаване на ежедневните проблеми, мечти , желания или нужди, вероятно и отношението на хората към Божията намеса в живота ни, щеше да бъде друго.
Благодаря на Мартин Ралчевски, че дава светлина и обяснение в тази насока. Прочитането на всичките разкази за мене беше удоволствие.
Желая му непресъхващо творческо вдъхновение и очаквам с нетърпение следващата му книга.

Анонимен каза...

Здравей, Марти!


Надявам се, че си добре и продължаваш да твориш!

Пиша ти, за да те поздравя и да ти изкажа благодарността си за последната ти книга "Емигрант". Вярно, доста позакъсняла. В продължение на месеци, тя стоеше търпеливо на полицата сред останалите книги и чакаше своя ред. Но срещата с всяка книга е като срещата с нов човек. Тя се случва в определен момент и този момент е на точното време.

Тези дни се срещнах с твоята книга и заедно с нея твоя свят. Благодаря ти за откритостта и смелостта да разкажеш тези истински истории. Те са въздействащи именно, защото са истински.

Ще ти призная, че лично аз не можах някакси да се отъждествя с "30 паунда", но тези разкази ме развълнуваха много със своята искреност и непринуденост. Те не само вълнуват, но и посяват частица от истинския Живот!

Исках просто да ти благодаря и да те насърча да продължаваш да разказваш все така простичко и искрено за дълбоки и проникновени неща.


Поздрави и нека Божиите благословения да са върху теб и цялото ти семейство!


Габи