БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

26.10.2015 г.

БЕЖАНСКАТА КРИЗА




За бежанската криза, религиозните сблъсъци, предизвикателствата и перспективите.

ЗАЩО СЕ СРАМУВАМЕ ОТ ХРИСТОС?


ТУК



6 коментара:

Анонимен каза...

Написал си страхотна статия!!! От дълго време чаках някой, който да каже истината, да разясни случващото се, да обоснове необходимото християнско поведение! Радвам се, че откликваш по нужния начин. Моля те, публикувай я колкото можеш на повече места. Вярвам, че никой до сега не е казвал така ясно истината. Развълнувана съм! Зная, че е така, както си го описал. И аз се страхувам. Просто, не ми се иска да съм свидетел на ставащото по-нататък. Наистина, настъпва началото на времето към Голямата скръб. Нека се молим да бъдем стабилни, устойчиви, силни в духа и Бог да ни закриля и помага да издържаме превратностите на времето. Колко лесно е да говорим, че е последно време, и колко трудно да си помислим, че наистина живеем вече в него. Нека Бог да те благослови да напишеш поредната си книга "Антихрист". Да ти дава сили за устойчивост, защото както разбирам, и при теб обкръжението не е по-християнско отколкото при нас. И нека Бог бъде с всички християни! Амин!

Анонимен каза...

Ти наистина си дълбоко вярващ човек и писател. Много хора завършват Теология, но по душа си остават пънове, мъртви и бездушни. А други не завършват Теология, но са най-топлите и изпълнени с Христова любов души.
Tаня

Анонимен каза...

Твоите романи докосват, вълнуват, водят към размисъл и покаяние. А последното е най-ценното в Божиите очи. Бъди все така силен в слово, кротък по дух и любящ по сърце!

Анонимен каза...

Хубава статия, господин Ралчевски, но на мен ми липсва нещо в нея, а именно - Русия. Ясно ми е, че и тя си има своите геостратегически цели и интереси, но тя е единствената страна, която би могла да защити православните християни(нейни и евентуално мигранти) чисто физически при нужда и , ако се съюзява с враговете на християнството (дори открити такива като СА) може ли да дойде ден , в който мигрантите християни да няма къде да са...мигранти? Не споделяте Вашето мнение за Русия днес, а би било интересно (както всичко, наистина всичко, което пишете)!
П.С. Покрай бежанската криза и призивите "да бъдем християни и да покажем християнска любов"(интересно защо никой не се сеща за нашето християнство, когато твърдим, че еднополовата любов е грях, но искат от нас християнство "на парче", при това онова "парче", което им се харесва) се сетих за притчата за добрия самарянин. Впечатли ме нещо, на което досега не бях обръщала внимание - самарянинът помогна на евреина, погрижи се лично за него, остави достатъчно пари за лечението му, но и през ум не му мина да си го заведе у дома и да си го остави там да живее.

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Ралчевски,
Бих искал да Ви благодаря за прекрасните книги, които вашата, водена от Бога ръка е сътворила!
Всички ваши книги се пазят ценно при мен, като те ще се дават на всяко следващо поколение!
Изключително грабващи и написани с невероятен труд и професионализъм книги! Всеки един от нас може да открие себе си в една или друга ваша книга.
А до колкото "30 паунда" - за мен това е шедьовър!
Благодаря Ви,а ние се надяваме на още ваши ценни произведения!
С уважение:
Наско Малинов

Анонимен каза...


Здравейте, прочетох Измама и Емигрант.

А днес купих 30 паунда.

Исках само да споделя за разказчето, което е най-близо до мен - 13 стъпала,

много силно ми въздейства.

Благодаря Ви за книгите.

Много.

Ще Ви споделя какво мисля и като прочета 30 паунда.