БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

25.03.2018 г.

Западът и Русия


За съжаление тази истерия и омраза на Запада към Русия започва да прилича на онзи виц, при който две ревниви жени търсили улики за изневерите на мъжете си. Едната казала, че мъжът й изневерява с чернокоса, защото е открила в колата му черен косъм, а другата казала, че нейният мъж й изневерява с плешива, защото в колата му не е намерила нищо!
Като оставим сарказма настрана, по повод липсата на доказателства за отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипаль от Руската държава, си спомням за голямата руска поетеса Ирина Ратушинская (1954 - 2017), която през осемдесетте години на 20 век бяга от Съветската власт и се установява в Англия. Там има честта да се срещне лично с Роналд Рейгън и Маргарет Тачър. По-късно тя пише за тази среща, че и Рейгън и Тачър са били загрижени за репресиите на руското население от тоталитарната власт, но докато Рейгън е мразил единствено установената власт и диктатура и е искал те да се сринат, то Тачър истински е ненавиждала самата Русия. Това озадачило Ирина Ратушинская и тя се поинтересувала по-подробно за позицията на Тачър. Тогава Тачър обяснила, че Русия е империя на злото и че би било добре да бъде завинаги отслабена, а населението й редуцирано до минимум!
Виждаме как тази нелогична омраза сякаш продължава и до днес. И как отново великите наследници на Шекспир показват истинското си лице!

1 коментар:

Анонимен каза...

Това е духовна война, която ще трае до свършека на този свят. Дори ще се усилва. Когато дойде Господ да ни съди, чак тогава ще приключат нещата - веднъж и завинаги. А Русия е мразена от Запада, точно заради Православието. Въпреки, че те изтъкват други причини. Трън в очите им е Църквата.
Николай