БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

28.08.2019 г.

ПРЕПРАТКИ "Смисълът в живота''


Скъпи приятели,

ако желаете по-долу може да разгледате връзките по повод представянията на "Смисълът в живота"
в София, Пловдив, Пещера и Кърджали.
Сърдечно благодаря на всички за топлите посрещания, интереса и искрения прием. Бог да ви благослови.

СОФИЯ, официалното представяне: ТУК

СОФИЯ, "Гринуич" Топ 10: ТУК

СОФИЯ, ТВ ЕВРОКОМ: ТУК

СОФИЯ, БНР: ТУК

СОФИЯ, Нощен Хоризонт: ТУК

ПЛОВДИВ: ТУК

ПЕЩЕРА: ТУК

КЪРДЖАЛИ: ТУК (+ аудио)

Интервю на Лияна Фероли: ТУК

Кратко авторско видео: ТУК

За гей-парадите: ТУК

Още за книгата: ТУК


4 коментара:

Анонимен каза...


Мартин Ралчевски е изключително явление в литературния ни живот, силно открояващ се автор, който пише на християнска тема, живеейки православието. След последния православен български писател Стоян Михайловски, Мартин Ралчевски, въздигайки кръста на вярата в истинния Бог във време на всеобща апостасия, на едно масово оттегляне на хората от Бога, в едно общество, където все повече се долавя безблагодатната озъбеност на опустошаващото се човешко сърце, подобно библейски герой устоява и пази посред модерния цивилизован Содом скъпоценния бисер на душата си, призовавайки ближните си към покаяние. Литературата, която създава е бистър извор на вяра, надежда и любов, сред широко разливащата се река на светската литература. Необичаен, но крайно необходим, художествен свят на Мартин Ралчевски приближава читателя, отваря вратата към един незабелязван от съвременния човек духовен свят и го подканя най-сетне да осъзнае и последва копнежите на душата си. В този роман присъства духът на православието, не словесно, а съвсем реално и въздействено. Духовните ни изживявания, мистичното докосване на духовния свят до човешката душа, до трисъставното човешкото същество, невидимото преобразяване на начина ни на възприемане на света, на мисленето, потапянето в една непозната, съвършено различна реалност, която ни насища с радост, отнема скръбта, в която сълзите са сладостни и няма раздиращата сърцето тъга, гнетящата мъка на неизповяданата греховност от зависимостта към удоволствието на инстинктите, с които подменяме любовта. 
Тази книга е предназначена както за вярващи в Бога така и за вярващи в други богове, за търсещите смисъла на живота и за намерилите смисъла в Живота, за встъпващите в Пътя и за приближилите се към Бога. Книга за духовното пътуване в повика на съкровения сърдечен копнеж на човека през света, през любовта и отчаянието към Бога. За Божествената любов, с която Спасителят ни посреща в това пътуване към Него. За благодатния Мир в душата и дарбите на смирения. За духовния взор, виждане в невидимото, откриване на тайнственото. Книга за оживотворяването на мъртвите ни души, които сме пренебрегнали. Книга разтърсваща, завладяваща душата, която от заглавието до послеслова преподава духа на живота в Христа. И дълго ще ни връща към прочетеното, отново осмисляйки го, вглъбявайки се в мисълта за смисъла в живота на всеки един от нас!
Бояна Делчева

Анонимен каза...

Прочетох я!!!!!......и се разплаках!!!! ❤️❤️❤️ И тази книга като всички останали са написани Свише, Мартине!!! Просто речникът ми е прекалено беден, за да изразя впечатлението и това какво всъщност дава тази книга на нас грешниците!!!!!! Господ да ти дава сили и промисъл за да продължиш да ни радваш с книгите и личността си!!!!! Благодаря!!!! С. Велкова

Анонимен каза...

Мартине, здравей !

Предавам с най-голямо удоволствие изключителната благодарност на колежката ми, на която дадох и тя изчете "Смисълът в живота" ти ! Харесала й е толкова много, че вече ми иска "Душа"-та ти (но ще й дам моята (книга)! Каза, че подобна книга не е чела никога в живота си! А тя чете много.

Анонимен каза...

Преди минути дочетох "Смисълът в живота". Сълзи,покайни сълзи за греховете ми. Докосна сърцето ми. Бог да те благослови!Ще се моля за православен филм по тази книга,Мартин!Бог да те благослови,теб и целия ти дом!
И още да ти кажа,така се зарадвах като видях снимките от Кърджали и с отец Саръев.Живяла съм в Родопите преди около 30 г.,виждам какво се случва,селата обезлюдени,църквите затворени,порутени.Близо до Пловдив,по пътя за Смолян,след Бачково/виж на картата/има отбивка за село Косово.Обезлюдено,църквата се руши,затворена,да не кажа закована вратата,дворът е в буреняк,а до църквата заведение,гърми чалга и мирис на кебапчета.Камбанарията стои притихнала,камбаната онемяла,чалгата гърми. Тъжно е твърде слаба дума,бих казала ужасяващо е.Народът ни не познава православната си вяра,а Родопите-те просто са изоставени,без война предадени на настъпващия ислям.Всъщност,не,води се война,духовна война и Слава Богу,че за нас воюват свети Йоан Рилски,свети Прохор Пшински,свети Гавраил Лесновски,свети Йоаким Осоговски.....вопият към Бога за тази изстрадала,пропита с мъченическа християнска кръв България.