БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

16.08.2024 г.

ВСЕОБЩОТО ОТСТЪПЛЕНИЕ ОТ ИСТИНАТА

       Живеем във времена на всеобщо отстъпление. Времена, в който светът е раздиран от войни и противопоставяне. Когато евреите в Израел се опитват да прогонят напълно арабите от свещените земи и да въздигнат техния древен религиозен храм, в който да започнат отново да принасят кръвни жертви. 

      Паралелно с това всички християнски държави в Европа и Америка се заселват системно от милиони мюсюлмани. И как отговарят на тези нови действителности и на настъпващия повсеместен ислям страните от западна Европа и Америка? Отговарят с джендър-идеология, толерантност и атеизъм. Разбирате ли за какъв голям и аномален парадокс става дума тук. Ако не се опомним и не се върнем към нашата православна вяра и към християнските си корени не ни чака нищо добро. 

       Господ е милостив и ни търпи, но Неговото търпение има предел. Затова нека се събудим от съня, в който тъмните сили на злото се опитват да ни вкарат и смело да изповядваме вярата си. Да се молим и да помним думите на Господ Иисус Христос: „В света скърби ще имате; но дерзайте: Аз победих света.“ (Йоан 16:33).

       Записах кратко видео по темата:  ТУК

       Вижте и също и Акатист към Пресвета Богородица:  ТУК

4 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря за този текст! Честит празник!

Анонимен каза...

Хубави книги пишете. Нека четат хората и да разберат какво ни чака. Скоро прочетох измама и антихрист. Разкошно четиво, което се чете бързо, защото не можеш са го оставиш.

Анонимен каза...

Много интересна книга, прочетох я на един дъх. В книгата е описано нашето ежедневие и можем да си вземем много поуки за отношението ни един към друг, към децата ни и към цялото общество.
Кирилка

Анонимен каза...

Чета " Безкрайна нощ" .Чуждоземско име на главния герой, когато явно става дума за българин.Думи като веранда - кой казва веранда в България ? През цялото време се чудя - за българин и България ли се говори в тази книга ? Някак се " бие" западното с типично българското.Не знам ще успея ли да я прочета.