БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

12.09.2018 г.

СТРАХЪТ И СМЕЛОСТТА ДА БЪДЕМ



СТРАХЪТ И СМЕЛОСТТА ДА БЪДЕМ

Ще го кажа директно – престъпленията и убийствата в европейските градове, извършени в името на Аллах, нямат край! И, както е изглежда – няма и да имат!
Какво означава, че пред централната гара в Амстердам, радикализиран мюсюлманин е извадил нож и е намушкал десетина случайни минувачи, двама от които, американски туристи? А месец по-късно, друг последовател на същата религия, е наръгал почти същия брой хора в северен Париж? Вечерта пък, друг такъв "герой", пак в Париж, се опитал да убие с ножица пощальона в неговия квартал и двама съседи, отиващи до магазина. Докога?!
По стечение на обстоятелствата, тази година, бях и в двата наскоро окървавени града. В Париж и в Амстердам. В Амстердам бях, със семейството ми, в района на централната гара, едва седмица преди религиозния атентат. Да благодарим на Бога, че не пострадахме ли? Или да плачем за жертвите? Разбира се, че и двете.
Цивилизованият свят стана по-несигурен от когато и да е било. Все пак живеем в мирно време. А в мирно време убийствата са недопустими. Въпросът тук обаче е в друго – случва се нещо, което няма аналог в новата европейска история. Нещо, с което политическият елит в Брюксел и в отделните държави (може би с изключение на Унгария) не желаят да се справят. Затова, сякаш на всички нас, не ни остава друга превенция освен да избягваме големите градове (въпреки, че това съвсем не е гаранция за оцеляване), а също и да избягваме да говорим за ужасната истина, която се случва около нас, за да не предизвикваме злото (както погрешно смятат някои). Но ако се откажем да говорим за истината и да назоваваме подбудите за тези масови убийства, това означава само едно – загубили сме лицата си, загубили сме и душите си! Не предпазливостта и толерантността ни прави хора, но смелостта да бъдем!
А къде е християнската ни любов, ще попитат някои? Тук е! В душите и сърцата ни! Ние не мразим тези убийци, но, като нормални и интелигентни граждани, се боим от тяхната религия и учение! Бъдете сигурни – за този страх от тъмнината Христос няма да ни съди! Но е твърде вероятно един ден да ни поиска сметка заради пропиляният шанс да говорим истината и да свидетелстваме открито нашата вяра. Вярата на кръста, любовта и опрощението. Вярата, която ясно казва, че след идването в света на Господ Иисус Христос всеки, който се нарече Божий пророк е лъжец и измамник (Гал. 1:8).
Затова нека помним, че наведените глави и страхът пред тези, които ни мразят, живеят сред нас и желаят да пролеят нашата кръв, не ни прави нито по-защитени, нито по-добри християни. Напротив – прави ни жалки! Прави ни такива, каквито не сме родени да бъдем!



4 коментара:

Анонимен каза...

Много пъти в СЗ когато Израел отстъпваше от живия Бог , тогава идваха комшиите - асирийците за да ги тероризират. Същите тези терористи ( наследниците на асирийците) бяха свалили преди 17 г. двете кули - близнаците на 9/11 в Ню Йорк. Много пъти когато сме в отстъпление , духовната защита се вдига и ние си страдаме.....
Кирил

Анонимен каза...

"ОСНОВНИ РАЗЛИКИ МЕЖДУ АЛЛАХ И БОГ,
между Мохамед и Исус

Хората на Аллах воюват за него.
Бог воюва за Своите хора.

Мохамед убива всички несъгласни с него.
Исус се моли Отец да прости на тези, които Го разпъват.

Аллах прави всичко, което е угодно на Мохамед.
Исус прави само това, което вижда, че Отец прави.

Мохамед оскатява, убива и поробва.
Исус изцелява, възкресява и освобождава.

Мохамед не прощава на провинилите се срещу него.
Исус прощава на съгрешилите против Бог.

Мохамед пленява и подчинява.
Исус пуска на свобода пленниците и им дава свобода да изберат дали да Му се покоряват, или не.

Мохамед не е сигурен дали ще отиде в рая.
Исус каза на покаялия се разбойник, разпнат до Него:
"Днес ще бъдеш с Мен в рая." "

Анонимен каза...

Благодаря, Мартине, за изразената и споделена с нас твоя тревога и будна гражданска съвест! Затова най-отговорно ти заявявам, че това НЕ СА самодейни и самоволни действия на отделни хора, а това са организирани мероприятия! Още за убиеца на Джон Кенеди - Ли Харви Осуалд, експерти и журналисти са изразявали съмнение, че той е бил психически моделиран, т.е. той е бил зомби, не е знаел какво върши. А това е било преди 50 г! Представи си за какво може да става дума сега, ако това е вярно!
Aл.

Анонимен каза...

Мисля,че само ООН може да разреши тези въпроси.Войната в Сирия трябва да спре и да помогнат държавите за нейното въстановяване,за да има къде да се върнат бегълците от войната