БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

19.04.2017 г.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ


ВЕЛИКДЕН

Христос Воскресе!
О, чудо на чудесата!
Природните закони са преобърнати.
Смъртта е победена!
Знаете ли какво означава това? Означава не само, че преди двадесет века Иисус Христос е възкръснал, но че по Неговото обещание и ние ще възкръснем! „Който повярва и се кръсти ще бъде спасен – казва Той, – и, който яде Моята плът и пое Моята кръв, има живот вечен, и Аз ще го възкреся в последния ден“. И това не са празни обещания. Но истина!
О, чисто блаженство! О, истинска радост! О, благословение преизобилно! На всички повярвали в Него, Той обещава възкресение! Обещава вечен живот!
Ела, Господи Иисусе! Ела и остани с нас. Ние няма да Те предадем. Ние сме Твои. Завинаги!





РАЗПЕТИ ПЕТЪК

В следствие на греха светът е пълен с неправди. Съвестта е приспивана, а силните на деня потискат онеправданите. Това се случва в държавата, на работното място, сред приятелите, в семейството, навсякъде...
Преди векове обаче на този ден се случва най-голямото изключение на правилото. На този страшен петък, Най-Силният доброволно се оставя да бъде унижен и пребит от слабите. Човекът осъжда Бога на смърт! Юдеите връзват ръцете, които някога са ги хранили в пустинята; връзват ръцете, които са изцелили стотици болни, прокажени, немощни, слепи. И молят римската власт тези ръце, да бъдат разпънати и приковани. А след това с нетърпение се събират под кръста да наблюдават смъртта на Богочовека.
Разбира се, това не е Божие безсилие. Трябвало е така да стане. Тази смърт е нашето изкупление. Но освен изкупление тя е и пример за велико смирение. Най-Силният се смирява до краен предал, за да ни даде жив пример на себеотрицание!
Мечтая този чутовен пример на висша любов да докосне сърцата на повече хора. Мечтая богатите да не трупат излишество, а да го споделят с бедните. Мечтая, когато поканя приятели да гледаме някой религиозен филм или да кажем молитва, да не ми отказват. Мечтая, когато хората си казват, че се обичат да не се гледат с подозрение, но с доверие. Мечтая всички да почувстват и проумеят, че християнството не е една от религиите в света, но Откровението от Бога.
Мечтая...

2 коментара:

Анонимен каза...

Мечтая Истината да бъде опора на този свят, - а не лъжата... Мечтая човеците да вярваме в Разпнатия наш Изкупител, който ни явява Своята сила и в немощ, - а не на "силните на деня"... Мечтая не да гинем в "царството на кесаря", но да живеем за Божието царство.
Радо

Анонимен каза...

Дано Раят те погълне, Мартине! Чудесни са словата ти!