БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

19.04.2017 г.

За новият ни стар съсед



Тъжно, но очаквано! Водени от еуфория, глупост, но най-вече от невежеството, повечето турски граждани (51%) гласуваха с 'да' на инициирания от Ердоган референдум. Сбъдна се прогнозата на много специалисти, политолози и социални анализатори, още от втората половина на 20-ти век, че рано или късно, единствената демократична ислямска държава в света ще престане да бъде такава! Това не бяха безпочвени хипотези, нито мрачни прогнози. Но очаквана закономерност, която се съдържа в същността на исляма като религия. Нямаше начин светската държава на Ататюрк, която бе изградена върху свободата, демокрацията и равноправието да просъществува. Не изминаха и 100 години и тя беше победена. В случая личността на новия узурпатор няма значение. Дали щеше да бъде Ердоган, или някой друг, това не е съществено. Важното е, че демокрация и ислям не могат да вървят ръка за ръка. За съжаление екзистенциално те са несъвместими! Това трябва да проумеят всички европейски лидери и то час по-скоро. А също така и, че оттук насетне в Турция ще се случват продължителни репресии и неправди. Както и, че новата единовластна диктатура, ще е насочена срещу свободния, демократичен и християнски свят. Най-ясното доказателство за това е самото провеждане на този референдум, който умишлено беше планиран и осъществен именно на Великден! На християнският празник на празниците, който тази година съвпадна за всички християни – православни, католици и протестанти. Това беше планирано действие на незачитане и едновременно с това на заявка. Заявка за силна ръка и за пренебрежение към различния.
За съжаление нещата вече са необратими.
Възходът на исляма в Турция е факт.
Скоро почивния неделен ден ще бъде заменен с петъчния, фереджетата ще станат наложителни, а петъчните молитви задължителни.
А ние, като българи, вместо да наблюдаваме безучастно и да се вайкаме, ще е добре да се събудим и да се опитаме да се защитим.
Физически – със завършването на граничната ограда и нейното постоянно охраняване с реална, жива сила!
Политически – със забрана на проводника на политиката на новия султан от Анкара у нас, ислямската партия на Местан, ДОСТ!
Духовно - с връщане към Църквата и православните ни корени!

Вижте още
ТУК


1 коментар:

Анонимен каза...

Последният абзац прозвуча твърде утопично, за да се случи... :)
В големите градове /Измир, Анкара, Истанбул/ са далеч по-реалните резултати, но уви, когато гласът на селянина е равен на гласа на гражданина, става така... /без лошо чувство към хората от село/.
А освен всичко, в това гласуване до малка или голяма степен си имаше и шантаж и манипулиране.
Мартин Ковац