БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

11.06.2017 г.

ЗА ГЕЙ ПАРАДИТЕ


Бог е любов. Безусловна, съвършена, истинска, свята, вечна. Това го знае всеки искрен и вярващ човек. Но Бог е и Личност. Свят Дух, Който изпълва всичко и пребивава навсякъде. Той обича всеки човек, закриля го и общува с него по тайнствен, индивидуален начин. Поради греховете си обаче, често човек не вижда тази закрила, а общуването на Твореца с него смята за недействително. Така се стига до самопревъзнасяне. Човек започва да мисли, че не Бог е сътворил вселената, а че тя е възникнала случайно, вследствие на голям, необясним взрив. Започва да си мисли, че не Бог е сътворил човека, но той се е оформил посредством еволюцията, като е преминал преди това през амеба, риба, земноводно, маймуна и пр. Започва да си мисли, че законите в Свещеното Писание са измислени, а тези в човешкото сърце са сугестия. Така, постепенно, той губи връзката с Истината, губи връзката си с Твореца. Започва да вярва, че всичко му е позволено. И неусетно се превръща в атеист. В безумен индивид, отричащ съществуването на Бога. В следствие на това пътят надолу е много бърз. "Щом няма Бог всичко ми е позволено", заключава той и започва да Богохулства с мисли, дела и действия. Аборти, извънбрачни деца, хомосексуализъм, евтаназия... Свободите и греховете му нямат край. Превърнал се в самодостатъчен индивид той започва да парадира с войната си срещу Твореца и похулването на волята Му. Организира публични прояви на глупостта и разпуснатостта си и неспокойно крещи към всички, които са запазили здравия разум и християнската си съвест, че трябва да го приемат такъв какъвто иска да бъде, различен, обратен, гей, педераст и т.н. Но християните, колкото и да им се иска да бъдат добри, не могат да приемат това поведение. Всеки християнин е длъжен, доколкото му позволяват силите, да говори честно и открито, че Христос не одобрява това. Да, Бог е любов. Но Той е духовна, свята, истинска, вечна, чиста, и съвършена любов. Не любов плътска, страстна, временна и нечиста. Затова християните нямат право да одобряват еднополовите публични обществени прояви. Християните са благословени да знаят Истината. Кръстените са в Христа и им е обещана вечна радост с кроткия и благ Спасител. От тях се иска само малко повече решимост и вяра. "В света скърби ще имате; но дерзайте: Аз победих света", казва Господ (Йоан 16:33).





2 коментара:

Анонимен каза...

Елена Седых
Все правильно, но ведь Вера- это Дар Божий, это, когда Господь коснется сердца человека. Ведь рождаются же люди слепыми, глухими, дальтониками...! Так бывает и с Верой! Святые отцы говорят- спасайся сам, и вокруг тебя спасутся тысячи!
Но и бороться с бесчестием тоже необходимо, особенно, если идет гонение на Христа!

Анонимен каза...

Ако съумеете да направите общи изводи от Стария Завет, от историята чак да наши дни ще направите обобщаваща оценка, кога Господ е наказвал избраните, преди Евреите, а след това Християните. Двата големи гряха на които Господ най-много се гневи и наказва, това са извратените плътски грехове и почитането на чужди богове. Винаги, когато избраните нему народи са се откланяли в тези грехове, Е допускал друговерците да ги наказват. Липсата на покаяние и вяра в Истинския Бог, кара хората да изпадат в тези грехове. Точно поради същата причина в момента Господ ще накаже Християнска - Западна Европа, заради тяхното Богоотстъпничество и техния извратен начин на живот ще допусне мусюлманите-друговерци да нанесат наказателния удар. В контекста ще споделя случай от живота на стареца Паисий - Един път при него отишло едно момче, което споделило със Стареца че е Гей. В отговор Стареца Паисий му казал, че той не е гей, а е обладан от демон, който го кара да се чувства такъв. Стареца заявил на момчето, веднага да отиде при Свещеник за да направи пълна изповед и след това да вземе Свето Причастие. Всичко това момчето изпълнило и с голяма радост отишло при Стареца за да му благодари и да му заяви, че се освободил от страстта, която го е карала да се чувства гей.
Mихаил