БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

13.12.2017 г.

Йерусалим – столица на Израел


Обявяването на Йерусалим за столица на Израел е събитие от световно значение. То обаче съвсем не трябва да радва християните. Без да изпитваме лоши чувства към никого нашето отношение към юдеите трябва да е ясно. Те не са наши братя във вярата, както някои християни се заблуждават, защото предадоха на смърт Божият Син. За тях Господ казва: „Вие затова не слушате, защото не сте от Бога (Йоан 8:47). И още: „Ваш баща е дяволът“ (Йоан 8:44). Реализирането на тази вековна мечта на еврейския народ, от държавна и политическа гледна точка, безспорно е радостно събитие за тях. Но в религиозен план то не вещае добро. Според Откровението в последните години на човешката история евреите (юдеи) ще издигнат отново Соломоновия храм. И тъй като те все още очакват Месията, такъв ще се появи, за да седне на престола в този храм, обявявайки себе си за Христос. Искаме или не, вярваме или не, това предстои. Евреите (юдеи) ще възстановят древният си храм в цялото му величие и красота, за да посрещнат в него техния месия. А какво по-хубаво и радостно може да има за тях това епохално събитие да се случи в старата-нова столица – вечният Йерусалим.
Името на дългоочакваният еврейски месия не ни е известно. В Библията обаче той е наречен Антихрист.

Ние не трябва да се смущаваме от факта, че понеже по плът Христос, Св. Богородица и апостолите са евреи, априори и всички евреи са нещо особено. Повярвалите в Христа евреи, които са нищожен процент, са благословени и са наши братя във вярата! Но неповярвалите, тоест мнозинството, тези които Го разпънаха, поругаха и убиха, и техните деца и внуци, които и днес смятат християнството единствено за една голяма секта, нямат общо с нас! Така, че тяхната радост за Йерусалим днес не е и наша радост.


5 коментара:

Анонимен каза...

Така или иначе всичко на този свят се случва по Божия Воля и допущение. Йерусалим Божият град е ябълката на раздора. Палестинците в болшинството си не са християни . Християните на Палестинска територия стават все по малко, защото са дискриминирани от мюсюлманите, за разлика от Израел, където християните свободно изповядват вярата си и празнуваме празниците си. Лошо е, че ще започнат войни и размирици, заради признаването от Тръмп на Йерусалим за столица на Израел, но исторически и по право Йерусалим е много повече на Израел, от колкото на мюсюлманите и Палестинците. Колкото и да грешат евреите спрямо Бога, Нашия Бог е Бог на Израел и ще се изпълни Волята Му рано или късно.Факт е, че евреите след 2 хилядни скитания са отново в Израел,земята, която им е завещана от Бог, ако не е доказателство за Божията Воля, не знам, какво друго би било. А за времето на Антихриста, да страшно е, но и то трябва да се изпълни, за да се завърне Божия Син в Славата Си.
Екатерина

Анонимен каза...

"казаха: да идем и да ги изтребим измежду народите, за да не се споменава вече име Израил", и още; "да си вземем за владение Божиите селища" - сигурно знаете откъде е тоя цитат, нима и ние сме такива, християните?

Свилена

Анонимен каза...

Марти, Християнският усет и чувство, никога няма да се заместят от глупави спорове и от особено хора, които са извън пределите на вярващите, защото историята е белязана от подобни!Антихристът във всяко отношение е вече тук и малцина го виждат, но заблудените са много, защото са без вяра!

Анонимен каза...

22. Пилат им каза: а какво да сторя с Иисуса, наричан Христос? Казват му всички: да бъде разпнат!
23. Управителят рече: та какво зло е сторил? Но те още по-силно закрещяха и казаха: да бъде разпнат!
24. Пилат, като видя, че нищо не помага, а се усилва смутнята, взе вода, та уми ръце пред народа и рече: невинен съм за кръвта на Тоя Праведник; вие му мислете.
25. И целият народ отговори и рече: кръвта Му нека бъде върху нас и върху чедата ни.

Мат.27:22-25

Е. Ангелова

Анонимен каза...

Ако разбрах Екатерина добре, признаването на Йерусалим за столица на Израел е по Божия воля, а не допущение. Тогава няма нищо по-желано от Божията воля, добре дошъл сред нас.