БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

25.04.2020 г.

НЯКОЛКО ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА


Няколко авторски видеа (молитви) и едно интервю:

О Б И Ч А М Т Е

Д У Ш А

Н А Р О Д Е

М О Л И Т В А

А К А Т И С Т

И Н Т Е Р В Ю - 1

12 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря ти, Марти...
Много дълбоко и истинно.

Анонимен каза...

“Обичам те” е толкова истински!!! Толкова отдавна не съм виждал любовта, че ми е трудно да понесат такива думи.
За мен са нереални. Някой да се извинява.
Само детето ми ме обича истински.
Думите, които пишеш са много хубави и са прекалено силно лекарство за тежко болната ми душа.
Много силно...
Благодаря ти.
А краят на видеото ме шокира!
Слава на Бога!!!!!! Слава!!!

Анонимен каза...

Г-н Ралчевски чета интервютата Ви около преиздадената ви книга ,, Безкрайна нощ,,. Постовете ви също следя. Добре са написани и всичко е на място. Прави ми впечатление,че само вие като автор се изтересувате Истински за съдбините на България. Другите съвременни автори стоят някак встрани от всичко, дори и творчеството им колкото и добре да е написано, подминава Съвремието на България днес. Затова ви чета. Защото пишете и вълнувате читателите истински. Това е моето мнение!

Анонимен каза...

Слава Богу за всичко!
Напълно споделям позицията ти в началото на интервюто ти за Еделвайс, Марти.
Изправени сме пред огромно изпитание на вярата ни в Бога, на ценностите ни...
Вярвам, че затова и Бог допуска целият този ужас за да отсее своите от поклонилите се отдавна на антихриста хора от света...
Видимо живеем в последно време.
Затова, нека всички се покаем и оставим съдбите на децата и внуците ни в Неговите всемогъщи и любящи ръце.
А молитвите, които си записал са нещо невероятно. Наистина прекрасни!
Особено много ми харесаха: Обичам те! и Народе!

Анонимен каза...

Христос Воскресе! Марти,благодаря ти,за тази изповед, благодаря, че те имаме и за всичко,което получаваме от теб за душата ни! Имам всички твои книги,без Горски дух, а в момента довършвам "Безкрайна нощ", получих я от третото издание.А за това откровение-изповед " Обичам те",както всичко твое прочетено,чета с вълнение и очакването на края.ПРЕКРАСНО Е ВСИЧКО,прекрасно и храни душата,засилва вярата ми,наистина твоите книги ги"изгълтах" на един дъх и ме заредиха с много сила.
С най- добри чувства,обич и пожелания за по-добро бъдеще от мен.

Анонимен каза...

Здравейте! Едва късно снощи можах да остана сама със себе си и да си пусна "Обичам те!" Изслушах го, а после продължих да слушам и "Душа" и "Молитва" и "Народе”. Питах се: откъде толкова много вяра у Вас? И исках да слушам и още, и още...
А снощи, докато слушах, си дадох сметка, че всичко това сте Вие, Вашата душа, Вашите мисли.....и за пореден път се питах: "Откъде толкова много вяра?"

Анонимен каза...

Да кажа нещо лично. Преди много години сънувах сън.....учех още в университета. Сънувах, че отивам на изпит. Тегля въпрос, но на листчето няма нищо написано. Обръщам се към преподавателя и го питам: "За какво да говоря?" А той ми отговаря: "Говори за Бог!" Аз....не говоря толкова, но Вие....Вие го правите.... и ни давате толкова много с това! Прочетох Библията, но признавам си.....много неща не разбрах и ми беше трудна за четене. Само това, което си беше казано в прав текст и най-вече в Новия завет. А Вие така, с такава лекота сякаш обяснявате всичко, с доброта, обич, разбиране, прошка......Благодаря от сърце! Ели

Анонимен каза...

Изключителни филмчета, а “Обичам те” е твърде тежко да се слуша, но всъщност това е животът. Когато един ден за всеки нас дойде последния час, тогава и след това ще разберем, че много от материалните неща в този живот не са били от значение, ше разберем и много други неща..
Д.

Анонимен каза...

Великолепен Акатист, пречисти ме. Музиката е ангелогласна. Скръбта ми преля в благородна тъга, а сълзите ми са като капки роса. Благодаря ти, че ме просветли!

Анонимен каза...

Искам да ти честитя днешния празник 24 май, защото истински се прекланям пред днешните просветители - майстори на словото, а ти си един от тях; с интерес съм гледала и слушала твои интервюта и именно твоето сладкодумие ме подтикна към желанието да купя книгите ти! Пожелавам ти не спирно вдъхновение за още много и безкрайно интересни истории!
Пожелавам ти издадените до момента книги да достигнат до още по-голям брой читатели навсякъде надлъж и нашир по кътчетата на Земята! Бъди ти и семейството ти здрави и щастливи! Другото се нарежда, когато в семейството има здраве и сговор!
Благодаря и на Бог, че ме запозна с теб!
Всичко най-добро ти желая!

Анонимен каза...

Вие сте посветили на нас, пишейки за Бог.... с такава топлина към всички, с прошка, доброта, приемане, разбиране, споделяне, че нямам думи! Да споделите същноста си, мислите си, желанията си, житейски изминатия път с всички нас, четящите книгите Ви. Затова Ви благодаря. За книгите. Невероятни са. Изпитвам истинско удоволствие да ги чета. И съвсем не бързам да стигам до края. За да няма край топлината и светлината, която струи от тях. И незнам колко време ще ги чета, защото след всяка страница спирам, и...мисля. Връщам се назад в живота си....правя равносметки.
И четейки, се сетих преди години колко нашумя Паоло Куелю. Да, и аз си купих и прочетох и "Алхимикът", и "11 минути", и "Мактуб". Харесаха ми, но сега се запитах: С какво са по-хубави от Вашите, та пожъна такъв световен успех? С нищо. Дори Вашите са в пъти по-добри, по-смислени, написани толкова увлекателно. И знам, че казвате, че хвалебствията ми не са много полезни за Вас в духовен план, вероятно за да не се възгордеете / възможно е и да бъркам в предположенията си/, но мисля, че такава опасност няма. Защото Вие раздавате с пълни шепи това, което извира от Вас, защото то просто напира да излезе, а не за да чуете нечии хвалебствия. Както и да е. Аз съм още в началото на "Безкрайна нощ". Чакам с нетърпение ваканцията, за да имам повече време за четене.
Аз съм в началото на "Безкрайна нощ", но мой роднина вече прочете "Смисълът в живота". Той не е многословен по принцип. Но ми разказа как му е въздействала книгата. Сигурно няма да мога да предам точно, но каза, че е видял себе си в героя Николай /и той се казва Николай/. Каза, че доста си е поплакал, четейки. Че вижда истината.

Анонимен каза...

Марти,възхитен съм от помислите ти разсъжденията ти на въпросите които ти е задавала Елисавета Станчева през цялото интервю.
Опитвайки се да ти задава провокативни въпроси,ти като истински Богослов и силно вярващ във Бога успяваше да правиш точен и ясен анализ със твоите мисли.
Най много ми хареса твоята изповед ако мога така да се изразя,че твоите дечица стоят на първо място в живота ти.Ти си прекрасен човек Марти!!!.
Затова не се сърди когато човек каже, че те обича,ти заслужаваш да бъдеш обичан!!!