БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

13.09.2024 г.

"НЕ ЗАТВАРЯЙ ОЧИ" - на фестивала "Златна роза"

Скъпи приятели,

една хубава новина за най-нетърпеливите – филмът "Не затваряй очи" ще бъде показан за първи път пред публика на 22. 09. 2024 г. от 18.00 ч. на фестивала "Златна роза" във Варна, с адрес Фестивален и конгресен център, бул. "Сливница", № 2-6, Варна 9000. 

Лентата излиза с благословението на Св. Синод и е със заявка за първи филм в историята на България на православно-християнска тематика. Той проследява житейските истории на отците Петър и Павел, които са двама герои в две различни ери, респективно Петър – в 80-те години и Павел – в днешно време. Петър губи сестра си в инцидент и бива изгонен от дома си. В съвремието сестрата на Павел е болна от рак и се бори за живота си. Историите на двамата герои се преплитат и намират начин, чрез Божия промисъл, да си послужат взаимно за добро.

Златна роза“ е фестивал за нови български игрални филми, които се провежда всяка година в края на септември в гр. Варна. Фестивалът има състезателен характер за пълнометражни български игрални филми, късометражни и филмови сериали. На него се присъждат официални награди за пълнометражен игрален филм, както и награда на град Варна, награда за режисура, награда за сценарий, награда за операторска работа, награда за музика, награда за най-добра женска роля, награда за най-добра мъжка роля, награда за дебютен пълнометражен филм и др. 

Важно уточнение е, че всички филми на фестивала са с английски субтитри, което ги прави достъпни за широка аудитория.

Всеки е добре дошъл!

Вижте повече за филма: ТУК

Билети онлайн: ТУК

English version: HERE



3 коментара:

Анонимен каза...

Това е наистина прекрасен роман, както и всички Ваши книги. Хубаво е, че има писатели като Вас, които докосват душата на православния християнин. С тези книги още повече засилвате вярата в нашия Господ Иисус Христос! Бъдете благословен и очаквам с нетърпение филма в кината, защото нямам възможност да пътувам до Варна.

Анонимен каза...

И аз много харесвам романите на Мартин Ралчевски, не само този. В световната литература могат да се открият много разтърсващи романи, но такива, които заедно с вълнуващата история да погалят душата, са малко. Поздравления за филма.

Анонимен каза...

Мартин Ралчевски, здравейте! На 22 септември ще бъда във Варна и с удоволствие ще отида да гледам филма. Поздравления за желанието и вдъхновението да пишете на християнска тематика! Прочетох книгата на един дъх! Също и втора част - "Последно обещание"! Въобще всички книги на Мартин Ралчевски са, меко казано, уникални!