БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

23.03.2022 г.

Интервю за БНР по повод новото издание на "ИЗМАМА"

 Новото издание на „Измама“ е продиктувано не само от интереса към книгата, но и от нейната значимост и непреходност. Макар че действието се развива в България, темите тук са общочовешки. Те нямат време, място и държава. В живота на всеки човек има моменти, в които сме изправени пред трудни избори. Пред добро и зло, пред любов и омраза, пред живот и смърт. Никой не знае как би постъпил в дадена конкретна ситуация докато сам не попадне в нея. Понякога решенията, които трябва да вземем в тази ситуация се оказват съдбовни. За съжаление, или може би за радост, времето на нашия живот тече в една посока. Отминалия ден никога повече няма да се върне. Изговорените думи също. Извършените от нас постъпки остават някъде там, записани, като печат, според който един ден ще се определи вечната ни участ. Но не всичко в този свят е черно или бяло. Понякога съдбата ни изправя пред решения, които не са еднозначни. И ни се иска да не ни се налага да правим избор. Иска ни се, ако е възможно, някак да измамим съдбата. Но възможно ли това? Често се оказва се, че посоката, в която направим първата крачка, когато сме на кръстопът, съвсем не е безобидна. Замисляли ли сте се колко струва човешкия живот? И изобщо живота? А душата? Колко ли струва тя?

издателство Еделвайс

Интервю за БНР Хоризонт по повод новото издание на "Измама": ТУК 



2 коментара:

Анонимен каза...

Тази книга Измама ми е една от любимите. Да не дава Господ никой да попада в ситуацията на Борис, но книгата има и положителна страна, защото ни показва че всеки е зависим и слаб пред истинските проблеми.

Анонимен каза...

Снощи я завърших и ако не бях капнал от умора нямаше да заспя сигурно! Толкова тъжен и тежък край! А самата книга през цялото време ме държеше на нокти. До последно се надявах, че някак си ще има поне малко щастлив край. Преминах през съчувствието към главния герой, раздразнение към твърдоглавието му, ядосвах се, а накрая плаках. Съкруши ме книгата! Благодаря! Остават ми само още 2 книги!