25 Дек. 2017 г.

25 Дек. 2017 г.

13.09.2016 г.

Седмица на православната книга във ВарнаДария Захариева представя 'Антихрист'
на Седмицата на православната книга във Варна,
септември, 2016 г.:

''Ако вярваме от сърце в нашия Господ „казва” ни настойчиво романът на Ралчевски, впрочем в пълно съгласие с християнската традиция, нека да не забравяме, че Край ще има и той винаги може да се окаже по-близо, отколкото сме си представяли. Съществува обаче още един силен копнеж на човешкото сърце, който героите от романа на Мартин Ралчевски познават добре – копнежът по онова, което наричаме „нормално човешко съществуване”. Този копнеж не е присъщ само за основните персонажи от историята в „Антихрист”, той несъмнено е присъщ и на голяма част от читателите на романа. Но творбата, в съгласие с Писанието и с Преданието, ни напомня, че такова време несъмнено предстои...''

Гледайте видеото
ТУК


5 коментара:

Анонимен каза...

Приятели,
успях да си намеря и закупя всички книги на Мартин Ралчевски, без "Горски дух"... Няма я никъде!
Някой от Вас може ли да ми помогне да е намеря и да си полълня колекцията на този наистина уникален писател!
Владимир Велков

Анонимен каза...

Браво на Дария. Страхотно представяне!!!

Анонимен каза...

Eлисавета
Използвам случай, за да Ви благодаря за историите, които ни разказвате в книгите си и проблемите, които поставяте. Вярвам, че са вдъхнали вяра както на мен, така и на други Ваши читатели и са останали в душите ни.

Анонимен каза...


Прочетох Антихрист, според мен тя е единствена по рода си, няма нищо подобно писано!
Исках да питам за епилога, защо завършва с това - преди няколко години? Защо задават въпроса на Йоана с кой иска да бъде?

Анонимен каза...

Здравейте и Бог да ви благослови!

Не съм свещеник и незнам дали имам право да изричам това, но много ми се иска да бих имал това право, понеже книгата ви ИЗМАМА, която стана мое достояние в аудио формат ме порази буквално и за мен тя звучеше по-скоро като жива проповед на съвременен български език, а не като обикновена книга. Така ме трогна с дълбоките си прозрения на междусъпружеските взаимоотношения, с невероятните разкази на отец Васил, а и с края си… Дано Бог ми прости ако надвишавам правата си, но пак ще ви кажа: Бъдете благословен вие и Богоугодните ви трудове.

Кольо