БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ

БЛОГ НА МАРТИН РАЛЧЕВСКИ
Мартин Ралчевски

13.09.2016 г.

Седмица на православната книга във Варна



Дария Захариева представя 'Антихрист'
на Седмицата на православната книга във Варна,
септември, 2016 г.:

''Ако вярваме от сърце в нашия Господ „казва” ни настойчиво романът на Ралчевски, впрочем в пълно съгласие с християнската традиция, нека да не забравяме, че Край ще има и той винаги може да се окаже по-близо, отколкото сме си представяли. Съществува обаче още един силен копнеж на човешкото сърце, който героите от романа на Мартин Ралчевски познават добре – копнежът по онова, което наричаме „нормално човешко съществуване”. Този копнеж не е присъщ само за основните персонажи от историята в „Антихрист”, той несъмнено е присъщ и на голяма част от читателите на романа. Но творбата, в съгласие с Писанието и с Преданието, ни напомня, че такова време несъмнено предстои...''

Гледайте видеото
ТУК


5 коментара:

Анонимен каза...

Приятели,
успях да си намеря и закупя всички книги на Мартин Ралчевски, без "Горски дух"... Няма я никъде!
Някой от Вас може ли да ми помогне да е намеря и да си полълня колекцията на този наистина уникален писател!
Владимир Велков

Анонимен каза...

Браво на Дария. Страхотно представяне!!!

Анонимен каза...

Eлисавета
Използвам случай, за да Ви благодаря за историите, които ни разказвате в книгите си и проблемите, които поставяте. Вярвам, че са вдъхнали вяра както на мен, така и на други Ваши читатели и са останали в душите ни.

Анонимен каза...


Прочетох Антихрист, според мен тя е единствена по рода си, няма нищо подобно писано!
Исках да питам за епилога, защо завършва с това - преди няколко години? Защо задават въпроса на Йоана с кой иска да бъде?

Анонимен каза...

Здравейте и Бог да ви благослови!

Не съм свещеник и незнам дали имам право да изричам това, но много ми се иска да бих имал това право, понеже книгата ви ИЗМАМА, която стана мое достояние в аудио формат ме порази буквално и за мен тя звучеше по-скоро като жива проповед на съвременен български език, а не като обикновена книга. Така ме трогна с дълбоките си прозрения на междусъпружеските взаимоотношения, с невероятните разкази на отец Васил, а и с края си… Дано Бог ми прости ако надвишавам правата си, но пак ще ви кажа: Бъдете благословен вие и Богоугодните ви трудове.

Кольо